Tuesday 22nd of July 2014

logo

Išskirtinės kokybės produktai
Trečiadienis, 05 Gegužė 2010 11:24

Išskirtinės kokybės produktai (IKP) ir jų gamybos ir (ar) perdirbimo procesas išsiskiria natūralumu, maistingumu  bei aplinkos tausojimo aspektais, kuriuos, atsižvelgiant į produkto ar tokių produktų grupės rūšį, suteikia vienas ar keletas aprašytų faktorių:

 

Natūralumas. Ribojamas atstumas nuo laukų (kuriuose auga augalai ir ganosi gyvuliai) iki taršos šaltinių, mineralinių trąšų, pesticidų, veterinarinių vaistų naudojimo kiekis, dažnumas ir laikas. Perdirbant IKP nenaudojami sintetiniai maisto priedai (konservantai,  saldikliai, aromato ir skonio stiprikliai, dažikliai).

 

Maistingumas. IKP yra šviežesni, nes pateikiami vartotojui per trumpesnį nei įprasta tos kategorijos produktams laikotarpį. Taikomi ekstensyvūs auginimo, gamybos bei maistingumą išsaugojantys perdirbimo būdai, dėl ko produktai pasižymi išskirtiniu skoniu, kvapu, išvaizda ir konsistencija. IKP yra didesnis natūralios ląstelienos, mineralų, vitaminų, polifenolių bei kitų biologiškai vertingų medžiagų kiekis ar sumažinta energinė vertė, riebalų, sočiųjų riebalinių rūgščių, druskos, cukraus kiekis.

 

Aplinkos tausojimas. Naudojami geriausi prieinami gamybos būdai, aplinką saugojančios technologijos. Pagal apskaičiuotus augalams būtinų maisto medžiagų balansus naudojamas tik minimalus trąšų kiekis, būtinas visavertei augalų vegetacijai. Maksimaliai panaudojamos gamybos atliekos. Produktai turintys IKP sertifikatą, bus ženklinami LR prekių ženklų registre įregistruotu, LR Žemės ūkio ministerijai nuosavybės teise priklausančiu IKP ženklu:

  "SERTIFIKUOTI IŠSKIRTINĖS KOKYBĖS PRODUKTAI"

Šaltinis: http://www.maistokokybe.lt/

 

Powered by Joomla!. Designed by: Free Joomla Templates, ecommerce hosting. Valid XHTML and CSS.

Mes turime 2 svečius online